La Casa Blanca està revisant un informe governamental elaborat per científics que determina amb «un grau molt alt de confiança» que el canvi climàtic està relacionat amb l'activitat humana, quelcom que ha posat en dubte el president dels EUA, Donald Trump, i alguns seus assessors.

Un esborrany de l'informe, publicat pels diaris The New York Times i The Washington Post, considera «extremadament probable» que «la majoria de l'augment en la temperatura mitjana global des de 1951 fos causada per la influència humana sobre el clima». Científics consultats per tots dos diaris temen que la Casa Blanca, que va rebre l'informe fa unes setmanes i l'està avaluant, decideixi rebutjar i evitar la seva publicació definitiva.

Aquest temor prové dels dubtes que Trump ha expressat en el passat sobre que el canvi climàtic sigui real, i més recentment, sobre l'existència de vincles entre aquest fenomen i les emissions derivades de l'activitat humana.

L'administrador de l'Agència de Protecció Mediambiental (EPA), Scott Pruitt, va assenyalar que no creu que les emissions de diòxid de carboni siguin un dels principals factors que contribueixen al canvi climàtic, i la seva oficina i altres agències han de decidir si aproven l'informe abans del 18 d'agost, segons el Times.

Un funcionari de la Casa Blanca va assegurar que de moment només es tracta d'«un esborrany» i va carregar contra el New York Times per fer-lo públic «sense verificar el seu contingut» amb la residència presidencial. El document, anomenat Informe especial sobre Ciència Climàtica, ha estat elaborat per científics en 13 agències federals i forma part de l'Avaluació Nacional del Clima.