La contribució anual que realitza el Regne Unit a la Unió Europea és menys de la meitat de la suma que denunciaven els partidaris del Brexit durant la campanya del referèndum de l'any passat. Amb la xifra més baixa dels últims cinc anys, els britànics van aportar a la comunitat europea prop de 9.000 milions d'euros durant l'any fiscal que comprèn 2016 i 2017. Segons la campanya oficial del «Leave», que es va recolzar en aquesta contribució per justificar l'espoli que estaven patint les illes des del continent , l'aportació setmanal era de 386 milions a la setmana, una xifra molt superior als 176 milions declarats oficialment. Boris Johnson i diverses personalitats del partit conservador que van avalar aquest missatge, que anava acompanyat de l'eslògan «Recuperem el control», van prometre utilitzar aquest diners per finançar un Sistema Nacional de Salut (NHS) que s'ha vist molt debilitat per les retallades durant aquests últims anys.

«Ara els partidaris del Brexit no només no han aportat els diners extra al sistema de salut, sinó que es demostra que la nostra contribució és la meitat del que denunciaven», va criticar el portaveu en matèries de Brexit del partit Liberal Demòcrata, Tom Brake . «Això es queda en res si ho comparem amb els beneficis que obtenim i el dany que patirà la nostra economia si abandonem el mercat únic», va afegir.

Per part seva, el president del Tribunal Suprem britànic, David Neuberger, va demanar al Govern de Londres que proporcioni «més claredat» sobre el paper que exercirà el Tribunal Europeu de Justícia després del Brexit. Actualment, la legislació britànica està subjecta als dictàmens emesos per la cort europea.

El veterà magistrat va considerar que el Parlament britànic ha de ser «molt clar» a l'hora d'indicar als jutges d'aquest país com actuar sobre assumptes relacionats amb les decisions de la cort europea després que aquest país abandoni el bloc comunitari. A més, el president del Suprem va opinar que no s'hauria de «culpar» els jutges en el cas que aquests incorrin en males interpretacions.