La contribució britànica a la UE, la meitat del que van dir els defensors del Brexit

?El president del Suprem del Regne Unit demana al Govern que aporti «més claredat» sobre el paper que tindrà el Tribunal Europeu de Justícia

09.08.2017 | 07:14
El president del Suprem britànic va demanar «claredat».

La contribució anual que realitza el Regne Unit a la Unió Europea és menys de la meitat de la suma que denunciaven els partidaris del Brexit durant la campanya del referèndum de l'any passat. Amb la xifra més baixa dels últims cinc anys, els britànics van aportar a la comunitat europea prop de 9.000 milions d'euros durant l'any fiscal que comprèn 2016 i 2017. Segons la campanya oficial del «Leave», que es va recolzar en aquesta contribució per justificar l'espoli que estaven patint les illes des del continent , l'aportació setmanal era de 386 milions a la setmana, una xifra molt superior als 176 milions declarats oficialment. Boris Johnson i diverses personalitats del partit conservador que van avalar aquest missatge, que anava acompanyat de l'eslògan «Recuperem el control», van prometre utilitzar aquest diners per finançar un Sistema Nacional de Salut (NHS) que s'ha vist molt debilitat per les retallades durant aquests últims anys.

«Ara els partidaris del Brexit no només no han aportat els diners extra al sistema de salut, sinó que es demostra que la nostra contribució és la meitat del que denunciaven», va criticar el portaveu en matèries de Brexit del partit Liberal Demòcrata, Tom Brake . «Això es queda en res si ho comparem amb els beneficis que obtenim i el dany que patirà la nostra economia si abandonem el mercat únic», va afegir.

Per part seva, el president del Tribunal Suprem britànic, David Neuberger, va demanar al Govern de Londres que proporcioni «més claredat» sobre el paper que exercirà el Tribunal Europeu de Justícia després del Brexit. Actualment, la legislació britànica està subjecta als dictàmens emesos per la cort europea.

El veterà magistrat va considerar que el Parlament britànic ha de ser «molt clar» a l'hora d'indicar als jutges d'aquest país com actuar sobre assumptes relacionats amb les decisions de la cort europea després que aquest país abandoni el bloc comunitari. A més, el president del Suprem va opinar que no s'hauria de «culpar» els jutges en el cas que aquests incorrin en males interpretacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

El president dels EUA carrega contra dos senadors del seu propi partit que van criticar la seva...

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Dos centenars de dirigents i simpatitzants de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi,...

Almenys 37 morts en disturbis en una presó del sud de Veneçuela

La massacre es va produir per l'acció d'una unitat d'elit del Govern per intentar prendre el...

Mor un policia de Hamas en un atemptat suïcida a la frontera entre Gaza i Egipte

Un membre de l'Estat Islàmic s'immola en ser aturat de matinada en...

Dona a llum la nena de 10 anys violada a qui el Suprem indi va prohibir avortar

La nena de 10 anys violada a la qual el Tribunal Suprem indi va prohibir avortar fa tres setmanes...

Enllaços recomanats: Premis cinema