Ordenen arrestar la dona que es nega a entregar els fills a l'exparella

?Juana Rivas no acudeix a declarar i roman en parador desconegut amb els nens des del dia 26 de juliol ?El pare sí que compareix al jutjat i es persona en la causa penal com a acusació particular

09.08.2017 | 07:14
L´exparella de Juana Rivas sí que va acudir al jutjar per declarar.

El Jutjat d'Instrucció 2 de Granada va dictar una ordre de detenció i presentació en seu judicial contra Juana Rivas, la dona que roman en parador desconegut des que el 26 de juliol va incomplir l'ordre de lliurar els seus fills al pare, que remetrà a les forces de Seguretat de l'Estat.

L'acte del Jutjat d'Instrucció 2 de Granada, encarregat de la via penal de la causa, va acordar dictar una ordre de detenció i presentació davant aquest jutjat contra Rivas després que no es personés a declarar com a investigada pels possibles delictes de desobediència a l'autoritat judicial i per la possible sostracció de menors. No va acceptar altres mesures cautelars que va sol·licitar el pare dels nens, Francesco Arcuri, que, com va detallar el seu advocat, Adolfo Alonso, incloïen l'entrada a la presó de Rivas i altres accions dirigides a salvaguardar els menors.

El jutge instructor va recordar que les diligències es van incoar per una possible sostracció de menors, els dos fills de Rivas i la seva exparella, que sí que va declarar en seu judicial i que va formalitzar la seva actuació en qualitat d'acusació particular.

Per la seva banda, la Fiscalia va demanar com a mesura cautelar la detenció de la dona i es va remetre a la via civil per resoldre la resta de mesures sol·licitades per l'acusació particular que exerceix el pare dels menors.

En l'acte, el jutge instructor va recordar que Juana Rivas coneixia que havia de lliurar els menors al seu pare el passat 26 de juliol i va apuntar que en no fer-ho s'enfronta a l'acusació per un delicte de sostracció de menors.

De la decisió judicial es donarà traslladat als cossos de seguretat de l'Estat, que «no han pogut localitzar» Rivas ni els dos menors «ni al seu domicili ni al dels seus familiars», segons l'acte. El pronunciament es va produir després que Rivas no compareguès davant el Jutjat, una diligència que pretenia donar-li a Rivas l'oportunitat de declarar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Un mort a Marsella després que un cotxe s'ha estavellat contra dues estacions de bus

De moment, es desconeix si es tracta d'un accident o d'una acció deliberada

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

A la madrilenya, de 18 anys, se li va perdre la pista la nit del 21 al 22 d'agost del 2016

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

?Els antiracistes surten al carrer per respondre a una marxa a favor de la llibertat d'expressió...

Víctimes de l´accident de Spanair demanen que es desclassifiquin documents

L'associació d'afectats pensa que en la documentació que reclama es troba la veritat sobre el...

El jutge deixa en llibertat l´escriptor turc detingut dissabte a Granada

Aquest intel·lectual, que també té nacionalitat alemanya, és reclamat...

Mor ofegat un jove de 15 anys a la platja de la Malva-rosa de València

Un noi de 15 anys va perdre la vida a a la platja de la Malva-rosa de València...

Enllaços recomanats: Premis cinema