Un vehicle ha atropellat aquest matí a la localitat de Levallois-Perret, adjacent a París, una patrulla del dispositiu antiterrorista desplegat a França després dels atemptats de l'any 2015, tot deixant un balanç provisional de sis ferits, encara que no es tem per la vida de cap d'ells, segons han indicat fonts de la prefectura gal·la.

Les autoritats estan buscant el vehicle, que s'ha donat a la fuga a gran velocitat, i no descarten cap pista de moment sobre la motivació del seu conductor, ha afegit.

Els fets han tingut lloc cap a les 8 del matí prop de l'Ajuntament de la localitat de la perifèria oest de París. La Prefectura ha assenyalat que 4 militars han resultat ferits de forma lleugera i dos de més gravetat, encara que el seu pronòstic vital no està compromès. De moment es desconeix si es tracta d'una acció voluntària de motivació terrorista o d'un accident, va afegir.

En declaracions a l'emissora "France Info", l'alcalde de la localitat, el conservador Patrick Balkany, ha considerat "intolerable" l'"agressió" contra els militars que va qualificar de "vergonyosa". Balkany ha afegit que "sens dubte es tracta d'un fet deliberat" que s'ha produït davant la caserna en el qual resideix un destacament de mig centenar de militars de la "operació Sentinele", el dispositiu de vigilància antiterrorista desplegat a tot el país. El cotxe, un BMW, esperava en un carreró proper que els militars sortissin de la caserna per començar la seva ronda de vigilància i ha "accelerat de forma forta" en el moment en que ha aparegut un grup de soldats, abans de donar-se a la fuga, ha puntualitzat Balkany.

La caserna es troba situat davant d'un parc en una zona de poc trànsit i el cotxe del presumpte agressor es va dirigir cap als militars en direcció prohibida. Els militars pertanyen al 35 Regiment d'Infanteria van ser immediatament hospitalitzats, en el cas dels dos de més gravetat en el centre militar Percy, en la propera localitat de Clamart.

L'acció es produeix quatre dies després que un jove de 18 anys intentés entrar amb un ganivet a la Torre Eiffel al crit de "Al·là és Gran". L'agressor, que va ser reduït per les forces de l'ordre, gaudia d'un permís a l'hospital psiquiàtric en el qual estava internat i on va tornar a ser ingressat després de ser examinat per experts.

La Fiscalia Antiterrorista ha obert, però, una investigació per "intent d'assassinat sobre una persona dipositària d'autoritat pública en relació amb una empresa terrorista", i per "associació de malfactors amb fins terroristes", després que durant la seva detenció assegurés estar en contacte amb el grup gihadista Estat Islàmic (EI).