L'atropellament intencionat a un grup de militars a Levallois-Perret, als afores de París, va col·locar de nou les Forces Armades franceses a la pantalla de l'amenaça terrorista. El destacament atacat, sis membres del qual van ser ferits, es disposava a començar la seva patrulla poc després de les vuit del matí quan, a la sortida de la seva caserna, va ser atropellat per un vehicle que va accelerar en la seva direcció i va fugir.

El BMW negre, que havia esperat el grup en un carreró proper, va ser interceptat hores després a l'autovia que uneix la capital amb Boulogne-sur-Mer, al nord del país. L'home, el domicili del qual a la regió parisenca va ser escorcollat, és un algerià nascut el 1980 i identificat com Hamou B., que tenia antecedents per delictes comuns però no estava fitxat per radicalització.

El sospitós va resultar ferit greu en la seva fugida, després d'un gest que va fer témer els agents que estigués armat i els va portar a disparar-lo per neutralitzar-lo. La Policia Nacional va detallar a Twitter que en la seva recerca van ser mobilitzats 300 policies, un dels quals va ser ferit a la cuixa.

Les autoritats van qualificar de «deliberada» l'agressió, que la secció antiterrorista de la Fiscalia de París investiga per «intent d'assassinat de persones dipositàries de l'autoritat pública en relació amb una empresa terrorista i associació de malfactors amb fins terroristes».

Seu dels serveis secrets

El lloc de l'atac, segons l'alcalde de Levallois-Perret, el conservador Patrick Balkany, no va ser casual: aquest municipi d'uns 65.000 habitants acull la seu dels serveis secrets i de la subdirecció antiterrorista de la policia judicial.

Les 70 càmeres que controlen els seus carrers, i que van registrar l'atropellament, donen als seus residents una relativa sensació de seguretat, fet pel qual aquest últim incident va agafar per sorpresa les autoritats, en una zona tranquil·la al costat d'una plaça i l'alcaldia i gairebé sense comerços. «Això està més vigilat que l'Elisi», va explicar Ridha Kennou.