El Departament del Tresor dels Estats Units va imposar una nova ronda de sancions econòmiques contra 8 funcionaris veneçolans, entre ells Adán Chávez, germà del desaparegut president Hugo Chávez, pel seu paper a «la il·legítima» Assemblea Nacional Constituent (ANC). Les sancions, que congelen els actius que aquestes persones puguin tenir als Estats Units i prohibeixen fer transaccions financeres amb ells, es produeixen una setmana després que Washington inclogués en la seva «llista negra» internacional el president de Veneçuela, Nicolás Maduro.

Juntament amb Adán Chávez, també han estat assenyalats Francisco Ameliach, Hermann Escarrà, Tania D'Amelio, Erika Farías, Carmen Meléndez i Darío Vives, tots ells membres de l'Assemblea Nacional Constituent i exfuncionaris «chavistes». Així mateix, apareix Vladimir Lugo, comandant de la Unitat Especial del Palau Federal Legislatiu a la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB), acusat de participar en la repressió violenta de les marxes de manifestants a Caracas.

Per altra banda, els cancellers dels 17 països reunits a Lima per analitzar la crisi a Veneçuela van negar la legitimitat de l'Assemblea Constituent promoguda per Maduro i van denunciar que en aquest país s'ha instal·lat una «dictadura» en portar endavant un «trencament democràtic».

Convocats per Perú, els cancellers i representants d'Argentina, Brasil, Canadà, Colòmbia, Xile, Costa Rica, Granada, Guatemala, Guyana, Hondures, Jamaica, Mèxic, Panamà, Paraguai, Saint Lucia i Uruguai van destacar la manca de legitimitat de la nova institució després d'estar reunits tot el dia.