El líder opositor veneçolà Leopoldo López té prohibit transmetre qualsevol tipus d'informació des del seu arrest domiciliari, al qual va ser retornat el dia 6 d'aquest mes després d'un breu retorn al penal militar de Ramo Verde. Així ho va revelar el seu advocat, Juan Carlos Gutiérrez, en una roda de premsa a Caracas en què va assenyalar que «Leopoldo López està impossibilitat des del punt vista jurídic per transmetre informació pel que anomena el tribunal mitjans convencionals, no convencionals i sota qualsevol tipus de circumstància».

López va ser traslladat per primera vegada de Ramo Verde a la seva residència el passat 8 de juliol, per seguir complint allà la pena de gairebé 14 anys a la qual està condemnat. Agents d'Intel·ligència el van treure de casa seva l'1 d'agost per tornar-lo a portar a aquest penal, del que va sortir novament fa cinc dies.

El breu retorn de López a Ramo Verde es va produir després que el polític veneçolà difongués a Twitter diversos vídeos en què demanava als seus compatriotes continuar amb les protestes contra el president Nicolás Maduro i l'Assemblea Nacional Constituent.

Per part seva, l'oposició veneçolana reunida a la Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) va instar els seus simpatitzants a reprendre la protesta demà, després que les darreres dues crides als carrers registressin poca afluència de manifestants.

El diputat Freddy Guevara, coordinador de la formació Voluntad Popular (VP), va explicar que a la capital veneçolana hi haurà almenys dues concentracions als municipis Chacao i El Hatillo, tots dos importants feus de l'antichavisme.