Les autoritats mexicanes i el Ministeri d'Afers Exteriors van confirmar la mort de la valenciana Maria del Pilar Garrido, que va desaparèixer el passat 2 de juliol a l'estat de Tamaulipas, al nord-oest de Mèxic, quan viatjava en cotxe amb el seu marit i el seu fill. Les autoritats mexicanes van comunicar a l'Ambaixada d'Espanya al país nord-americà que les restes òssies trobades el 26 de juliol en un paratge proper al lloc del segrest corresponen a les de Garrido, de 34 anys i nascuda a Massalavés.

Raquel, la germana de Pilar Garrido, va assegurar que si es corrobora que és ella «es faran altres proves d'ADN» quan arribi a Espanya i va confirmar que la mare de les dues s'ha traslladat a Mèxic per estar en contacte amb les autoritats locals.

La desaparició de Garrido, que portava tres anys vivint a Mèxic, va tenir lloc a la carretera Soto la Marina amb direcció a Ciudad Victoria, la capital de Tamaulipas, considerat un dels estats més violents del país.

Segons el testimoni del seu marit, Jorge González Fernández, van ser interceptats per dos homes armats després de passar uns dies a la platja juntament amb el seu fill d'un any, i es van emportar la seva dona.

El passat 26 de juliol, durant la recerca de l'espanyola, la fiscalia de l'Estat va informar de la troballa d'unes restes òssies a les proximitats de la carretera Soto La Marina-Ciudad Victoria. En aquell moment es va dir que no hi havia indicis que es tractés d'ella.