L'home que ahir a la nit va matar una nena de 12 anys i va ferir tretze persones, diverses d'extrema gravetat, a l'encastar el seu cotxe contra una pizzeria als afores de París, havia pres drogues, ha informat la Fiscalia. El fiscal adjunt de Meaux, Eric de Valroger, ha assenyalat, en declaracions a la premsa durant la nit, que el presumpte homicida, un home de nacionalitat francesa nascut el 1985, estava sota els efectes de narcòtics, sense precisar de quines es tractava, encara que puntualitzar que no havia begut.

El fiscal va confirmar que de moment es descarta "el mòbil terrorista", com ja ho havia avançat el Ministeri de l'Interior, que també havia assenyalat que no tenia antecedents penals ni policials, i que tampoc era objecte de seguiment pels serveis secrets.

L'home era veí de la localitat de la Ferté sous Jouarre, limítrof amb el poble de Sept-Sorts on es troba, en una àrea comercial, la pizzeria Cesena on s'ha produït el sinistre poc després de les 20.00 locals (18.00 GMT).

Va arrasar amb un BMW gris la terrassa de l'establiment on hi havia diverses persones sopant i, a més de matar la nena de 12 anys, deixar cinc ferits greus (especialment un nen de 3 anys que va ser evacuat en helicòpter a un hospital de París entre la vida i la mort) i vuit lleus, segons ha precisat avui a Efe fonts de la Prefectura de la Seine-i-Marne.

El conductor, que havia intentat suïcidar-se la setmana passada, va ser immediatament detingut -testimonios citats pels mitjans assenyalen que en un primer moment va tractar d'escapar- i va explicar als gendarmes que amb aquesta acció volia suïcidar-se.

De Valroger ha indicat que els artificiers no van trobar cap arma ni altre dispositiu perillós al cotxe, però va posar l'accent en el fet que "no hi ha cap dubte possible sobre el fet que va decidir voluntàriament" envestir la terrassa de la pizzeria.

La Fiscalia de Meaux ha obert una investigació pels càrrecs de "homicidi voluntari amb arma" (en referència al cotxe), "temptativa d'homicidi voluntari amb arma" i "conducció sota l'efecte d'estupefaents". Si hagués elements que apuntessin a una pista terrorista, la qual es faria càrrec de les indagacions seria la Fiscalia de París, competent per a aquest tipus de casos a tot el territori francès.

Aquest succés a Sept-Sorts cobra un ressò particular perquè es va produir només cinc dies després que un home atropellés a Levallois-Perret, als afores de París, a sis soldats de la missió de protecció antiterrorista Sentinelle.

L'autor d'aquest atac a Levallois-Perret, que sí que està sent investigat com possiblement terrorista, va ser detingut hores després al cap d'una persecució policial en què va ser ferit de gravetat per diversos trets, el que ha impedit el seu ràpid interrogatori.