La Guàrdia Civil ha detingut a un home com a suposat autor d'un delicte de maltractament animal a Alcalà de Xivert (Castelló). L'actuació policial es va iniciar arran d'una denúncia presentada per una veïna en la Caserna de la Guàrdia Civil de la localitat. La persona relatava que havia trobat al seu gos tombat al terra de l'entrada del seu habitatge, malferit, amb un orifici en el costat i envoltat de sang.

La dona va portar a l'animal a una clínica veterinària, on van fer-li una radiografia que va revelar que l'animal portava clavat en el seu interior una punta de fletxa causant que li havia causat una perforació pulmonar. L'animal va haver de ser operat d'urgència a causa de la gravetat de la ferida.

Immediatament els guàrdies civils van començar una recerca per esclarir els fets, descobrint que el gos havia accedit la nit anterior a una finca propera a la de la denunciant. Va ser llavors quan el propietari d'aquesta finca, veient al gos a l'interior de la seva propietat, va disparar-li amb un arc de caça. Per aquest motiu, els agents van procedir a la detenció de l'home de 38 anys i veí d'Alcalà de Xivert, com a suposat autor d'un delicte de maltractament d'animals domèstics.

Les diligències instruïdes han estat lliurades en el Jutjat Primera Instància i Instrucció número 4 de Vinaròs. L'actuació ha estat duta a terme per efectius de la Guàrdia Civil d'Alcalà de Xivert.