El president d'EUA, Donald Trump, ha acusat avui a Twitter el gegant del comerç electrònic Amazon de perjudicar al petit comerç de tot el país i provocar la pèrdua d'ocupació en moltes ciutats i estats.

"Amazon està fent un mal enorme als detallistes que paguen impostos. Està danyant a pobles, ciutats i estats de tot Estats Units, i s'estan perdent moltes ocupacions!", ha escrit Trump al seu compte oficial de Twitter.

Aquesta no és la primera vegada que Trump ataca a Amazon, el juny passat va acusar el gegant majorista de "no pagar impostos" per les seves vendes a través d'Internet.

Al mandatari també li irrita la dura cobertura que fa de les seves polítiques el diari Washington Post, propietat del president d'Amazon, Jeff Bezos, i els seus tuits crítics amb el rotatiu de la capital solen portar el nom de la marca de comerç electrònic.

"El #AmazonWashingtonPost, de vegades citat com el guardià perquè Amazon pagui impostos d'Internet (com haurien de fer) són notícies falses!", va tuitejar Trump a finals de juny

El passat 1 d'abril, Amazon va començar a recaptar impostos estatals pels productes que ven directament, amb l'excepció de cinc estats que no cobren taxes per la venda de béns: Alaska, Oregon, Montana, Delaware i Nou Hampshire.

Gegants digitals

No obstant això, la nova política d'Amazon no s'aplica obligatòriament als venedors independents que comercien a través de la plataforma digital, la qual cosa els concedeix un avantatge sobre el petit comerç amb seu física.

Diversos estats estan pressionant a Amazon i eBay perquè forcin als venedors independents que utilitzen la seva plataforma a recaptar impostos estatals o a obligar-los a informar detalladament de les seves vendes.

La crítica de Trump a Amazon es suma a unes altres que va fer aquest dilluns i dimarts al gegant farmacèutic Merck pels "preus abusius" dels seus medicaments, tot i que en aquell cas era una reacció a la decisió del president d'aquesta empresa, Ken Frazier, de dimitir del Consell de Fabricants Estatunidencs que assessora el president.

Frazier i quatre integrants del Consell més van decidir abandonar-ho aquesta setmana per la feblesa del mandatari respecte als incidents racistes del cap de setmana passat en Charlottesville.