El líder opositor rus Aleksei Navalni va denunciar que el Kremlin finança el règim del president veneçolà, Nicolás Maduro, i que no té intenció de recuperar els 8.800 milions de dòlars concedits en crèdits a Caracas. «Diguin el que diguin, tothom entén que es tracta d'injeccions a fons perdut en el règim de Maduro», va escriure Navalni al seu bloc. Sobre els 2.800 milions de dòlars que va atorgar Rússia a Veneçuela el 2011 -que segons l'última reestructuració aprovada pel Govern rus l'any passat no es començarà a retornar fins el 2019-, Navalni va afirmar que és un «fet clínic» que la Hisenda russa no recuperarà aquests diners.

Per altra banda, l'Assemblea Nacional Constituent de Veneçuela, integrada per persones afins al Govern chavista, va ratificar els 13 magistrats del Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) que van ser destituïts pel Parlament opositor i impugnats per l'exfiscal Luisa Ortega. La decisió va ser presa minuts després que el president del TSJ, Maikel Moreno, se subordinés a la Constituent, que al·lega el seu caràcter plenipotenciari per ordenar aquesta ratificació.

Petició al poder judicial

Així mateix, la Constituent va demanar al poder judicial «presentar amb urgència les propostes de mesures, accions i normes necessàries per continuar incrementant i aprofundint el respecte i garantia del dret a una justícia gratuïta, accessible, imparcial», així com «pel millor funcionament del poder judicial».