Un home jove d'aspecte estranger va matar amb un ganivet de grans dimensions dues persones i en va ferir sis en una zona cèntrica de la ciutat de Turku, al sud-oest de Finlàndia, abans de ser ferit i detingut per la policia. El jove, que a l'hora de tancar aquesta edició no havia estat identificat, va estendre el pànic en una de les places més concorregudes de l'antiga capital finlandesa per motius que encara es desconeixen,en atacar als vianants de manera indiscriminada.

L'atac es va iniciar cap a les quatre de la tarda, quan el jove va apunyalar una persona a la plaça de Puutori i posteriorment va assestar una altra punyalada a un home que va acudir en ajuda de la víctima. «Un individu d'aparença estrangera va clavar una punyalada a l'esquena a una dona amb un cotxet de nens. La va atacar sense dubtar ni un instant i sense previ avís», va relatar un testimoni al diari Ilta-Sanomat.

Un grup de persones es va enfrontar amb l'agressor amb pals i altres objectes contundents, de manera que aquest va sortir fugint de la plaça per un carrer adjacent, on va atacar sis persones més que es van creuar en el seu camí. «L'agressor va intentar apunyalar tots aquells amb els quals es trobava. Una dona tenia ferides molt profundes i sagnava en abundància, semblava molt greu», va explicar un altre testimoni.

Finalment, una patrulla policial li va donar l'alto, al que el jove va respondre amb una actitud molt agressiva, de manera que els agents de seguretat li van disparar un tret a la cuixa i van procedir a la seva detenció. Un dels vuit ferits va morir més tard a l'hospital i altres tres van ser operats d'urgència davant la gravetat de les ferides, mentre que la resta van patir lesions menys greus. De moment, la policia finlandesa sospita que va actuar sol, encara que no descarta que pogués tenir ajudants, de manera que va augmentar el nivell de vigilància a les sortides de Turku i als ports i aeroports.