El cap d'estratègia de la Casa Blanca, Steve Bannon, una polèmica figura vinculada a l'extrema dreta i al populisme, va deixar el seu càrrec després de perdre en les últimes setmanes la confiança del president nord-americà, Donald Trump. «El cap de gabinet de la Casa Blanca, John Kelly, i Steve Bannon han decidit mútuament que avui seria l'últim dia de Steve. Estem agraïts pel seu servei i li desitgem el millor», va assegurar la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders. Trump va comunicar als seus assessors al matí que havia decidit acomiadar Bannon, segons The New York Times.

L'entorn de Bannon va explicar, però, que la decisió de marxar és seva, i una font del seu cercle va assenyalar que l'assessor ja va presentar la seva dimissió al mandatari el passat 7 d'agost. Els rumors sobre una possible sortida de Bannon circulaven des de fa dies i van agafrar força dimarts, quan Trump va evitar respondre a la pregunta d'un periodista sobre si mantenia la confiança en el seu estrateg en cap. «Veurem el que passa amb el senyor Bannon», va respondre el president dels EUA. El mandatari va assegurar que Bannon «és un bon home» i «no és un racista», i va lamentar que «la premsa el tracta molt injustament».

En un altre ordre de coses, Susan Bro -mare de Heather Heyer, la jove que va morir el passat cap de setmana a Charlottesville (Virgínia) atropellada per un supremacista blanc- va assegurar que no parlarà amb Trump després que aquest equiparés els manifestants antiracistes amb els neonazis. «No és que hagi vist els tuits d'algú sobre ell, vaig veure el seu clip de vídeo en una roda de premsa equiparant els manifestants amb el Ku Klux Klan i els blancs supremacistes», va afegir Bro.

Es referia així a la compareixença davant els periodistes de dimarts a Nova York en què Trump va assenyalar que tant els manifestants supremacistes com els opositors que van protestar contra el racisme tenien «part de culpa» en el que va passar. «No pots sortir d'això donant-me la mà i dient 'ho sento'. No el perdonaré per això», va destacar Bro.