Una dona va morir i una altra va quedar ferida en un doble atropellament a sengles parades d'autobús a Marsella (sud de França) perpetrat per un home amb problemes psiquiàtircs que conduïa una furgoneta, que va ser detingut. El primer dels fets es va produir cap a dos quarts de nou del matí al costat d'una parada d'autobús al districte 13 i el segon mitja hora després al districte 11 amb la mateixa furgoneta Renault Master blanca, que havia estat robada.

Les forces de l'ordre franceses van iniciar una important operació policial que va conduir a la detenció del presumpte autor al port vell marsellès. Fins al lloc de l'arrest van acudir els artificiers, que van verificar que no hi havia explosius a l'interior del vehicle.

El detingut és un home de 35 anys, amb problemes psiquiàtrics i antecedents per fets de delinqüència comuna (tràfic de drogues, robatori i tinença d'armes), però sense vincles amb el terrorisme. A l'interior de la furgoneta que va utilitzar l'arrestat es va trobar una carta en què s'esmentava un internament psiquiàtric.

La Fiscalia de Marsella també va apuntar a un pertorbat mental, i no a un acte terrorista, en la investigació del doble atropellament. Fonts de la Fiscalia van assenyalar que no hi ha elements que permetin caracteritzar com a terrorista aquesta acció, sobretot pels indicis que l'autor dels atropellaments apareix com un pertorbat mental. La policia va demanar a la població que evités la zona del port vell de Marsella mentre es desenvolupava l'operació.

En tot cas, el d'ahir és a més el segon atropellament voluntari registrat a França en només una setmana, després que dilluns passat un home encastés el seu cotxe contra la terrassa d'una pizzeria en un poble a uns quaranta quilòmetres de París i matés una nena de 12 anys , a més de ferir 13 persones més, un fet que la justícia també va descartar que fos terrorisme.