Juana Rivas, que va quedar en llibertat provisional després de comparèixer com a detinguda al jutjat de guàrdia de Granada, va celebrar tornar a casa amb els seus fills, tot i que manté la seva condició d'investigada per suposats delictes de sostracció il·legal de menors i desobediència a la justícia. A la seva sortida de la seu judicial, la dona, que estava en parador desconegut des que el 26 de juliol va incomplir l'ordre judicial d'entregar els seus dos fills, de tres i onze anys, al seu pare italià, Francesco Arcuri, va manifestar que «no vaig a la presó, vaig a casa meva amb els meus nens i seguirem lluitant».

Rivas, que va comparèixer davant el jutjat després de ser detinguda per la Policia Nacional cap a les onze del matí, quan havia anunciat que compareixeria davant la justícia, va celebrar haver trobat «un jutge humà» que al final ha escoltat «el que m'està passant». «Ho aconseguirem, lluitarem, no vull ser una pròfuga. He vingut a explicar la meva situació, a demanar ajuda i que algú m'escoltés», va assenyalar la mare, que espera ara que un equip «preparat» pugui escoltar el seu fill gran perquè aquest relati el «terror» que hauria patit pel suposat maltractament de la seva exparella.

Preguntada sobre els dies en què ha estat il·localitzable, va assegurar que ha tingut «un nus a dins», però que els seus fills han estat en tot moment «molt a gust» i pensant que tot s'arreglarà.

Segons el Tribunal Superior de Justícia andalús, després d'una llarga declaració, en la qual Rivas només va respondre a preguntes de la seva defensa, el jutge va considerar que la gravetat de la pena del presumpte delicte que hagi pogut cometre la mare no justificava la mesura excepcional de presó provisional sol·licitada pel fiscal. La Fiscalia, que va demanar l'ingrés el presó davant la negativa de la dona a complir l'ordre judicial d'entregar els seus fills, va explicar que avui es reunirà per decidir sobre un possible recurs contra la interlocutòria de llibertat provisional de Rivas. El jutge de guàrdia va considerar per acordar la llibertat provisional la no existència d'antecedents penals de Rivas.