Gairebé un any després del terratrèmol que van viure a l'agost Amatrice i altres localitats del centre d'Itàlia, el país va tornar a reviure la por i l'angoixa amb un nou sisme, aquest cop a l'illa de Ischia (sud), on dues persones van morir i 41 van resultar ferides. El terratrèmol, de magnitud 4 en l'escala de Richter, es va produir dilluns al vestre i es va poder notar a tota l'illa. No obstant això, la pitjor part se la va endur el municipi de Casamicciola, el centre del qual està destruït i on nombroses cases van quedar reduïdes a runa. Moltes altres presenten forats i esquerdes a les façanes, i d'algunes roman només una part dempeus, deixant entreveure les estades que dilluns estaven habitades i ahir estaven plenes de pols, pedres i ciment.

Els veïns van romandre ahir fora de casa seva, passejaven pels carrers o xerraven asseguts a cadires de jardí o a les entrades dels seus portals. Però la seva desesperació va viure una treva al matí, quan els equips d'emergència van poder rescatar un nen d'11 anys que havia estat 14 hores atrapat sota dos blocs de formigó. El noi estava completament tapat per la runa, que només deixava que se li veiés el cap, tal com va confirmar el portaveu dels bombers, Luca Cari.

Esgotat per l'esforç, va necessitar oxigen per respirar mentre estava atrapat i després, un cop va ser rescatat, va ser ingressat en un hospital proper per rebre assistència. En el moment en què Ciro, l'últim dels afectats que estava atrapat entre les runes, va ser alliberat, els veïns que s'havien acostat a la zona per donar el seu suport van començar a aplaudir i a emetre crits d'alegria. Moments abans, també havien estat rescatats amb vida els seus dos germans, un de 7 anys i un altre de 7 mesos.

Pel que fa als 41 ferits, 12 continuen ingressats, entre ells tres nens, a causa dels petits traumes patits, va confirmar el director sanitari de l'hospital de Ischia, Antonio D'Amore. L'illa de Ischia és una de les més boniques d'Itàlia i, encara que habitualment compta amb uns 70.000 habitants, en períodes estivals es converteix en atractiu turístic i arriba fins i tot a acollir 300.000 persones.