Les autoritats holandeses van detenir ahir a la nit un ciutadà espanyol que conduïa una furgoneta amb matrícula espanyola que portava bombones de gas a prop d'una sala de concerts, segons va confirmar l'alcalde de Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. En roda de premsa, el primer edil va explicar també que el conductor, «de nacionalitat espanyola», es trobava en dependències policials per ser interrogat.

L'Ajuntament de Rotterdam va cancel·lar tots els esdeveniments previstos per a la nit d'ahir, inclòs un concert, després de les alertes que van rebre -va assegurar l'alcalde- de la policia espanyola sobre «una amenaça» per a la ciutat holandesa. L'alerta advertia de «l'amenaça d'un possible atac» que havia de tenir lloc durant la celebració del concert de la banda de rock californiana Allah-Las.

Aboutaleb va explicar que la informació oferta per la policia espanyola «era prou seriosa» com per prendre la decisió de cancel·lar l'esdeveniment. En aquest sentit, va afegir que «encara és massa aviat per treure conclusions» i va informar que les investigacions estan en marxa per determinar «la relació del conductor espanyol amb la possible amenaça». La banda de música va ser traslladada a un lloc segur i els carrers adjacents a la sala de concerts van ser desallotjats. El local on s'havia de fer el concert té capacitat per a unes mil persones, tot i que en el moment en el qual es va decidir el desallotjament n'hi havia poques perquè encara quedava força tempts per a l'espectacle. El detingut va cridar l'atenció dels policies perquè anava i venia contínuament de la sala on s'havia de celebrar el concert.

Immediatament després de la cancel·lació del concert, l'àrea es va omplir d'artificiers de la policia que van escorcollar la sala. A l'exterior, la unitat especial de lluita antiterrorista va rastrejar la zona. Segons el programa, estava previst que el conjunt turc-holandès Altin Gün actués a partir de dos quarts de nou com a teloner d'Allah-Las. Els integrants del grup nord-americà van abandonar les instal·lacions cap a tres quarts de nou de la nit escortats per la policia.