Les autoritats holandeses van donar per acabada l'amenaça terrorista a Rotterdam, de la qual va alertar dimecres Espanya, encara que la Policia investigarà ara els motius que van portar un holandès de 22 anys a fer un fals avís que va provocar la suspensió d'un concert a la ciutat i la seva detenció. «Estem molt interessats a saber per què ha comès aquesta idiotesa. Estem esperant això per entendre per què ens ha obligat a cancel·lar el concert al Maassilo», va afirmar el ministre de Seguretat i Justícia, Stef Blok.

El ministre va parlar d'«un missatge molt alarmant» difós pel jove arrestat i va argumentar que, «desafortunadament, de vegades cal prendre aquest tipus de mesures», en referència a la cancel·lació del concert de rock previst per a la nit de dimecres a Rotterdam. Segons Blok, el missatge d'«alerta», combinat amb una altra informació que estava en mans de les autoritats, era «molt preocupant», i això va portar l'Ajuntament de Rotterdam i la policia a prendre mesures de precaució.

Va justificar que «sempre cal estudiar si s'han de prendre accions, però desafortunadament, en aquest moment amb un nivell d'amenaça tan significatiu, de vegades cal prendre mesures» estrictes com la cancel·lació del concert. «Per sort, l'amenaça no s'ha materialitzat, però algú que està difonent aquest tipus de coses no pot estar al carrer», va dir el ministre.

El jove de 22 anys va ser detingut de matinada per membres de les forces antiterroristes, que van irrompre a casa seva, a Brabant (sud), després de rebre informació sobre la seva relació amb l'amenaça terrorista.

Aquesta alerta terrorista també va portar a la detenció d'un ciutadà espanyol que conduïa ebri per carrers propers a la sala de concerts una furgoneta amb matrícula espanyola, en la qual transportava diverses bombones de gas. Un portaveu de la policia va explicar que no van trobar res sospitós a casa de l'arrestat ni al seu vehicle, més enllà dels bidons de gas «per als quals tenia una explicació raonable» que lescautoritats estaven intentant corroborar a l'hora de tancar aquesta edició.