El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres durant la seva compareixença al Congrés pel cas Gürtel que els grups de l'oposició el persegueixen amb “zel inquisitorial” únicament per interessos polítics. Durant un discurs de 35 minuts en què no ha parlat del cas Gürtel, ha recordat que ja ha intervingut en 52 ocasions al Congrés en relació a aquesta trama i que actualment al Congrés hi ha dues comissions parlamentàries “treballant sobre el mateix”. En aquest sentit, ha renyat els grups de l’oposició per forçar-lo a comparèixer amb caràcter extraordinari sense que hi hagi “novetats” que ho justifiquin més enllà, ha dit, del seu afany de descavalcar-lo del govern espanyol. “Això és el que més els preocupa, i jo ho respecto, però no ho comparteixo”, ha dit abans d'assegurar que "no abdicarà de la seva obligació" de governar. Rajoy ha comparegut al Congrés a petició dels grups Socialista, Podem, ERC i PDeCAT després de la seva declaració en qualitat de testimoni a l’Audiència Nacional pel cas Gürtel a finals de juliol.

En aquest sentit ha retret a l’oposició que el faci comparèixer no per la seva actuació com a president del govern, sinó per l’actuació del seu partit “fa més de vint anys”. A més, ha criticat “l’obsessió” d’aquests grups per atacar la seva formació política mitjançant una “suma de minories” que “no serveix per esmenar la plana a la voluntat dels espanyols”. “A l’hora de fer judicis polítics resulta més equànime el judici dels espanyols que alguna d’aquestes senyories”, ha dit.

“No abdicaré de la meva obligació”

El president espanyol ha recordat que el Congrés li ha atorgat la seva confiança en dues ocasions i ha rebutjat una moció de censura contra ell, i “per tant” la seva obligació “és governar” per “complir amb els espanyols”. “És la meva obligació i no n’abdicaré”, ha sentenciat abans de recordar que el seu govern ha de liderar la lluita contra el terrorisme, “preservar la unitat d’Espanya” i fer que “la recuperació arribi a totes les llars”.

Destaca la “unitat” contra el terrorisme

Després d’un minut de silenci de la cambra, el president espanyol ha obert la seva intervenció amb un recordatori de les víctimes dels atemptats de La Rambla i Cambrils, i ha destacat la “solidaritat d’una nació” amb els que han patit el terrorisme.

El president espanyol ha destacat també la tasca de les forces de seguretat i dels cossos de protecció civil. “Ens han fet mal però no ens han vençut ni ens venceran, i seguiran assetjant-nos però els plantarem cara des de la unitat”, ha afirmat.