Les tasques de rescat continuen a nombroses localitats de Texas (Estats Units) després del pas del devastador cicló Harvey, que ha causat ja més de 30 morts i desenes de milers de desplaçats, i ara amenaça la zona fronterera amb la veïna Louisiana. A Houston, la ciutat més afectada i on no ha plogut en les últimes hores, més de 32.000 persones es troben allotjades a refugis temporals mentre prossegueixen les tasques de recerca i rescat de damnificats.

El temps, a més, ha permès començar les tasques de neteja, una vegada que les aigües han començat a retrocedir a l'àrea de Houston, on viuen al voltant de 6,5 milions de persones. Al problema de les inundacions, qualificades de «catastròfiques» per les autoritats, es van sumar de matinada diverses explosions en una planta química a Crosby, 25 quilòmetres al nord-est de Houston, el que va provocar que les autoritats evacuessin una àrea de gairebé dos quilòmetres en el seu entorn davant el perill de noves explosions.

El focus de la tempesta, per la seva banda, es va moure cap al nord-est, a la frontera entre Texas i Louisiana, on va deixar copioses pluges i un similar rastre de destrucció i inundacions, el que va obligar les autoritats a obrir alguns refugis

Una de les localitats més afectades és Beaumont, amb 120.000 habitants i a l'extrem sud-oriental de Texas, prop de la frontera amb Louisiana, i el cap de bombers de la qual, Brad Pennison, va assenyalar que «tota la ciutat es troba negada» i s'ha interromput el subministrament d'aigua potable. A causa d'això, Pennison va instar els ciutadans a que bullin aigua abans del seu consum per evitar malalties.

En una situació similar es troba Port Arthur, propera a Beaumont i 170 quilòmetres a l'est de Houston. Precisament, a aquesta localitat, on viuen 50.000 persones, es troba Motiva, la major refineria de petroli dels Estats Units, que dimecres va anunciar el seu tancament temporal «en resposta a les creixents inundacions» dels darrers dies.