L'exconseller d'Educació socialista d'Astúries José Luis Iglesias Riopedre va ser condemnat a sis anys de presó i 400.000 euros de multa per un delicte de prevaricació, suborn i un delicte continuat de frau en l'administració. La seva número dos al capdavant de la Conselleria durant l'etapa de Vicente Álvarez Areces (PSOE) com a president, Maria Jesús Otero, va ser condemnada a nou anys i mig de presó pel cas Marea, el major procés de corrupció en l'administració asturiana, que implicava irregularitats en contractes a Astúries.

També van ser condemnats quatre empresaris, dos d'ells a sis anys i mig de presó, també per suborn, i com a cooperadors necessaris en el delicte de malversació de cabals públics. Les empreses de tots dos, Igrafo i Almacenes Pumarín, subministraven material als centres escolars.

En el cas d'Iglesias Riopedre, se'l va acusar de rebre regals d'aquestes empreses, entre ells unes vacances amb la dona, i de demanar favors per a l'empresa del seu fill. Aquest, Ernesto Iglesias, encara que no va figurar entre els acusats, haurà d'indemnitzar el Principat amb 99.400 euros com a partícep a títol lucratiu.

També va ser condemnada a 9 anys de presó l'exfuncionària Marta Renedo per arreglar contractes públics i rebre a canvi diners. Arran de les seves actuacions irregulars es va destapar la trama. Paral·lelament, a tots ells se'ls han imposat multes que sumen més de sis milions i mig d'euros.