L'autòpsia practicada al nen de 8 anys que va morir al domicili d'Elda (Alacant) on hi va haver un assalt, en què la parella del seu pare d'acollida va ser emmordassada, no ha estat concloent pel que fa a la causa exacta de la mort, encara que apunta a una possible asfíxia. Aquesta seria una de les principals hipòtesis que s'estudien de moment, encara que no es descarten altres, ja que el menor, que patia diverses patologies, no presentava signes externs de violència ni contusions. Les principals sospites se centren en que el succés respon a una venjança per la manera en què es va executar, ja que els agressors estaven esperant les seves víctimes i no els van deixar temps per reaccionar, a més que no es van emportar de la casa cap objecte de valor i van actuar amb violència extrema.

A causa de la inconcreció dels resultats de l'examen forense, s'han enviat mostres biològiques del nen a l'Institut Nacional de Toxicologia, a Madrid, per intentar obtenir més dades que permetin aclarir el cas. Mentrestant, el funeral pel menor es va celebrar al tanatori d'Elda-Petrer.

La investigació continua oberta i sense detinguts fins al moment, tot i que se segueix darrere de la pista de dos individus que portaven posats cascs de moto com a presumptes autors de la mort i de l'agressió a la dona, que està embarassada d'uns quatre mesos i que va patir ferides de caràcter lleu.

Els fets van passar cap a les nou de la nit de dimecres després que una veïna alertés la Policia perquè havia escoltat un fort crit. Els agents, en entrar a dins de l'habitatge, van trobar la dona emmordassada i el menor -que va morir poc després- en aturada cardiorespiratòria.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, va assenyalar que s'estan efectuant diverses proves científiques i d'anàlisi, i que la investigació i la instrucció judicial (amb secret de sumari) es mantenen «en marxa». Moragues va demanar ser «prudents i cauts» i «esperar als resultats definitius de la investigació per extreure alguna conclusió» sobre aquest trist succés.

La Policia, que dijous va fer una reconstrucció dels fets al domicili en presència de l'agredida, segueix treballant en inspeccions oculars, proves testificals i físiques, i també està pendent de les diferents fases de l'autòpsia del nen. «S'està investigant i tot està obert», va insistir el delegat del Govern.

Acte emotiu

Uns 200 veïns d'Elda van acompanyar la família del nen al tanatori d'Elda-Petrer, on es va celebrar a partir de les 11 del matí la missa funeral de cos present pel menor amb la presència de veïns, autoritats locals i familiars, inclòs el pare d'acollida i la dona agredida, que va patir ferides lleus. Després de l'emotiu acte litúrgic, el fèretre va ser conduït fins al cementiri de la localitat, seguit pels cercles popers.

L'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, va explicar que els serveis municipals i la Generalitat s'han posat a disposició de la família per oferir-los l'atenció que necessiten, inclosa la psicològica. Va expressar la seva consternació pels fets i, després d'insistir en el dol que existeix a la població, va assenyalar que no té constància de novetats en la investigació.