El Tribunal Suprem de Kènia va anul·lar els resultats de les eleccions celebrades el passat 8 d'agost i va ordenar celebrar nous comicis en els propers 60 dies, invalidant així la victòria de l'actual president, Uhuru Kenyatta. El Suprem va assegurar que la Comissió Electoral «va cometre irregularitats» durant les eleccions que «van afectar la integritat del procés», que va acabar amb la victòria del cap d'Estat amb un 54% dels vots.

«La declaració d'Uhuru Kenyatta com a president electe no va ser vàlida», assenyala la resolució del Suprem, adoptada després d'un procés judicial derivat del recurs que va presentar la principal coalició opositora, la Súper Aliança Nacional, que va denunciar des del mateix dia de la votació que les eleccions eren un «frau».

Per part seva, el líder de la Súper Aliança Nacional, Raila Odinga, va celebrar l'anul·lació de les eleccions del 8 d'agost i va exigir el processament dels autors «d'aquest crim monstruós». Odinga va dir que es tracta d'un «dia històric per al poble kenià».