Un jove de 17 anys va morir de matinada i dos més, de 17 i 15, van patir ferides greus a Santa Pola (Alacant) després de ser atropellats per un conductor que va donar positiu en les proves d'alcoholèmia. L'accident, les causes del qual encara no han estat determinades, es va produir cap a dos quarts de cinc de la matinada a l'avinguda de Santiago Bernabéu d'aquesta localitat alacantina, que aquests dies celebra les seves festes de Moros i Cristians.

Pel que sembla, el conductor del vehicle va perdre el control del turisme i va atropellar i va matar el jove de 17 anys, després del qual va donar un «cop de volant» i va atropellar els altres dos menors. Aquests últims, de 15 i 17 anys, van ser traslladats als hospitals d'Elx i del Vinalopó, dels quals ja han estat donats d'alta. Després de l'atropellament, el conductor va ser detingut en donar positiu en les proves d'alcoholèmia que li van practicar els agents.

L'accident va coincidir amb l'última jornada de les festes de Moros i Cristians que es desenvolupen a la localitat. L'Ajuntament i les entitats, reunits al matí, van acordar suspendre diversos dels actes previstos, entre els quals, els espectacles pirotècnics; així com la desfilada de bandes de música que s'havia de celebrar ahir. També es van cancel·lar les cercaviles d'avui i demà, així com el correbou.

Es va decidir mantenir l'Entrada de Moros i Cristians d'ahir, en què les banderes de les comparses van lluir crespons negres i es va tancar la tribuna d'autoritats per instal·lar un escut de la ciutat i un crespó negre. Així mateix, es va apagar el rètol lluminós de la façana del Castell-Fortalesa.

L'Ajuntament, que mantindrà les banderes a mig pal durant tres dies, va lamentar el succés i van traslladar el seu «més sincer condol» i el seu «suport incondicional» a la família del jove mort, així com el seu desig d'una ràpida recuperació als ferits.