La prostitució sembla haver-se convertit en un ingredient fix en els escàndols de corrupció del PP a Mallorca. Per ordre d'aparició,el primer supòsit es va produir al prostíbul moscovita Rasputín de l'expedició mallorquinista encapçalada per Jaume Matas, quan l'empresari Bartomé Cursach era el propietari que va salvar el club. A continuació va aparèixer en escena Casa Alfredo i les gresques homosexuals de l'exregidor Rodrigo de Santos, l'enemic mortal de l'empresari nocturn Cursach, que es va venjar. L'últim capítol de moment és un bordell de la capital balear on se celebraven orgies subvencionades també per Cursach, segons la confessió de l'organitzadora de les trobades. La detenció fa mesos de Cursach, l'empresari rei de la nit mallorquina, per una variada nòmina de presumptes delictes de caire típicament mafiós, ha destapat, entre d'altres, un nou escàndol que vincula prostitució amb corrupció de dos destacats polítics locals del PP: José María Rodríguez i Álvaro Gijón.

La testimoni clau del cas, la «madame» que s'encarregava d'organitzar les trobades sexuals, ha ratificat davant del jutge que tots dos acudien amb freqüència a orgies sexuals. Sempre segons el seu testimoni, ella era la responsable del prostíbul on, segons afirma, els dos polítics mantenien relacions sexuals amb prostitutes i consumien grans quantitats de cocaïna. Els dos companys de partit mai coincidien al prostíbul. L'única cosa en comú que tenien tots dos polítics és que cap d'ells pagava. «La factura l'abonava Bartomeu Cursach en persona», va afirmar la dona en la seva declaració en presència dels advocats de la defensa. Uns dies abans, la dona havia patit una brutal pallissa a mans de dos sicaris; els blaus i els cops que tenia en una cama i als braços eren clarament visibles. La testifical es va perllongar durant vuit hores i la dona va confirmar la majoria de les sospites que tenia la Policia, com ara l'organització de grans festes per a policies locals a la discoteca Tito's o el pagament de suborns econòmics als comandaments policials.

Satisfer tots els desitjos

La testimoni va aclarir que ella no havia treballat mai de dona de companyia, però que sí que havia muntat, al costat d'una sòcia, un prostíbul. Va detallar que era la seva sòcia qui portava al prostíbul José María Rodríguez, expresident del PP de Palma. S'intentava satisfer tots els desitjos d'aquest client. Al polític, sempre segons ella, li agradava tant observar com mantenir relacions sexuals amb diverses persones alhora. Primer mantenia relacions amb una sola dona, però quan portava diverses hores al pis, «demanava que li portessin dones del carrer». La testimoni manté que ella mai va participar en aquests jocs sexuals, però va presenciar, perquè era al pis, com hi intervenien tant dones (totes prostitutes de màxim nivell), com nois joves, que moltes vegades realitzaven escenes pornogràfiques per satisfer el que va ser delegat del Govern a Balears. Al pis també es consumien tot tipus de begudes cares, com ara xampany de la marca Moët Chandon. Va assegurar que Rodríguez passava hores i hores gaudint del sexe en aquest pis.

La dona va afirmar que era habitual que en aquestes bacanals sexuals es consumís cocaïna, tant el client com les dones que es prostituïen. La testimoni va assegurar que aquesta situació es va repetir en diverses ocasions. Va explicar que era la seva sòcia qui tenia relacions amb els clients, mentre que ella s'encarregava de cobrar els serveis. I va ser molt explícita quan va afirmar que, en el cas de Rodríguez i Gijón, la indicació que tenien era que cap dels dos polítics pagués el compte, ja que el servei era a càrrec de l'ara detingut Cursach.

Orgies durant anys

Encara que no va poder detallar el nombre d'ocasions en què els dos polítics del PP van participar (sempre per separat) en aquestes orgies, la dona va insistir que es van anar repetint durant anys. Els serveis sempre els abonava Cursach en persona, segons va detallar la testimoni, que va assegurar que l'empresari va pagar factures de diferents quantitats i que mai li va discutir el preu. La més cara de totes va ser de ??.??? euros i corresponia a un servei sexual de gairebé tota una jornada, amb la intervenció de diverses noies alhora.

Aquestes orgies sexuals no només s'organitzaven al pis, sinó que també se celebraven a la finca que Cursach té a la zona de Puntiró. Va explicar que ella mateixa coneixia les noies que participaven en aquestes festes sexuals, confirmant també la violència que mostraven els participants. Va assenyalar que a una noia li van destrossar la melsa i que va haver de ser hospitalitzada. La dona era brasilera i va acabar fugint al seu país. La testimoni va ratificar que Rodríguez era assistent habitual a aquestes trobades sexuals, que se celebraven després d'una partida de cartes que organitzava l'empresari.

Consum de droga

La dona també va relatar que Gijón anava al prostíbul acompanyat del seu xofer. Va afirmar que Gijón va ser client fins fa relativament poc temps. Va sostenir que el diputat i regidor del PP mai va coincidir al pis amb el seu company de partit i va aclarir que no tenia, ni de lluny, els mateixos gustos sexuals que Rodríguez. La principal exigència que imposava és que les noies amb les quals mantenia relacions sexuals també consumissin cocaïna. Així mateix es va referir la dona als policies locals que acudien a les festes sexuals que s'organitzaven a la discoteca Tito's, amb presència de droga i prostitutes. La dona va identificar la majoria de funcionaris.

Per la seva banda, els dos polítics van mantenir davant el jutge sengles acaraments amb la testimoni protegida del cas Cursach i la van qualificar de mentidera. Abans dels acaraments, el magistrat va ensenyar a Gijón i Rodríguez l'agenda de l'antiga madame» de bordell, on hi havia diverses anotacions de les seves visites (pagades suposadament per Cursach) a una casa de cites i els dos imputats van rebutjar la veracitat d'aquests apunts sense voler fer més comentaris.