El Departament de Justícia dels EUA no ha trobat proves que avalin l'acusació del president Donald Trump que el seu predecessor a la Casa Blanca, Barack Obama, va ordenar un «punxada» telefònica per espiar-lo. En un escrit presentat a última hora de divendres davant la Cort del Districte de Columbia, a Washington, el Departament de Justícia i l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) asseguren que no tenen proves que sustentin les acusacions de Trump contra Obama.

Aquest escrit va arribar en resposta a una demanda interposada a l'abril pel grup progressista American Oversight per demanar al Departament de Justícia i l'FBI que fessin públics tots els documents relacionats amb les acusacions de Trump. Segons la demanda, el grup demanava que es fes públic el permís d'escorcoll i les ordres judicials que s'haurien d'haver dictat per permetre la vigilància a Trump a la seva torre de Nova York quan el magnat encara era candidat a les eleccions que va acabar guanyant el novembre de l'any passat.

En un altre ordre de coses, Rússia va acusar els Estats Units d'«apoderar-se» de les seves propietats diplomàtiques en aquest país i va advertir Washington que les seves accions portaran cap a una degradació encara més gran en les relacions russo-nord-americanes.

«El 2 de setembre les autoritats dels EUA es van apoderar dels edificis del Consolat general de Rússia a San Francisco i de l'Oficina comercial russa a Washington, que són propietats russes i gaudeixen de la immunitat diplomàtica», va denunciar un comunicat difós pel Ministeri d'Afers Exteriors rus.