Els vehicles de trasllat de detinguts tenen 800.000 quilòmetres

?Un dels autobusos que utilitza la Guàrdia Civil és de l'any 1992 i n'hi ha altres de 1998 i 1999

04.09.2017 | 07:09

El Govern reconeix que alguns dels autobusos de la Guàrdia Civil dedicats al trasllat de detinguts tenen gairebé 800.000 quilòmetres i 25 anys d'antiguitat, segons una resposta parlamentària al diputat de Podem Juan Antonio Delgado, qui va denunciar el risc per a la seguretat d'agents i arrestats. Es tracta d'una resposta en la qual l'Executiu relaciona els 92 autobusos dedicats a aquesta missió amb el seu quilometratge actual (la resposta té data de 28 d'agost) i l'any de fabricació del vehicle.

Així, un dels dos autobusos de Santander és el més antic, fabricat el 1992, tot i que n'hi ha també dels anys 1998 i 1999, mentre que els més nous són set matriculats el 2012 (tres de Madrid, un de Las Palmas, un altre de Màlaga, un altre de Palència i un altre de València).

De la relació aportada es desprèn que l'autobús amb més quilòmetres recorreguts comptabilitza 781.500, però hi ha altres quatre més que superen els 700.000 (dos de Madrid i dos de Cadis). També hi ha un grapat important de vehicles amb més de mig milió de quilòmetres i, fins i tot, amb més de 600.000.

Amb aquestes dades el Govern va respondre Delgado, qui va preguntar a l'Executiu si tenia previst renovar o augmentar la flota d'aquests autobusos a causa del major ús d'aquests vehicles com a conseqüència de l'augment d'arrestats per casos de corrupció.

Delgado, ex-guàrdia civil, explicava en la seva pregunta que «com a conseqüència de l'important augment en els últims anys a Espanya de les operacions contra la corrupció» i la detenció dels principals caps de les trames, «és possible que s'estigui produint un augment de l'ús d'autobusos».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema