La dona sobre la qual hi havia una ordre de detenció del Jutjat d'Archidona (Màlaga) per delicte de sostracció de menors, en no entregar les seves dues filles a l'exmarit, va quedar en llibertat provisional després de declarar davant la jutge després de presentar-se al jutjat. En sortir de l'òrgan judicial, Carmen Palomino va assegurar que no estava amagada, que ella té la custòdia de les seves filles i que es va assabentar per televisió que la buscaven, que les nenes estan amb els seus pares, i alhora va demanar que no siguin gravades pels mitjans de comunicació.

Després de romandre en parador desconegut amb les filles des del juliol, va comparèixer, va declarar en qualitat d'investigada, i la jutge va decidir deixar sense efecte la seva requisitòria del passat 14 d'agost en la qual ordenava localitzar-la i presentar-la al seu judicial.

La dona, de 41 anys, va informar del domicili on es troben les menors, de 5 i 7 anys, i les dues parts en conflicte mantenen converses a través dels seus representants per acordar un règim de visites per al pare de les nenes, un ciutadà de nacionalitat grega.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció segueix tramitant la denúncia per violència de gènere que va presentar la dona contra l'exmarit el passat 30 de maig, gràcies a la qual es va dictar una ordre d'allunyament contra ell. Per la seva banda, l'advocat de l'exmarit, Roberto García, va explicar que les nenes seran lliurades per terceres persones.

El delegat del Govern a Andalusia, Antonio Sanz, va anunciar que la dona s'havia presentat al jutjat i que va arribar-hi sola. Ella no li havia lliurat les filles al seu exmarit, com hauria d'haver fet en compliment del règim de visites establert. Prèviament, la dona l'havia denunciat per violència masclista el maig passat. La jutge va sol·licitar el passat 10 de juliol un informe psicològic per analitzar la veracitat de la declaració judicial de la dona.