Metges i experts italians intenten explicar les causes que van provocar el passat diumenge la mort de Sofia Zago, una nena de quatre anys que va morir per malària pel que sembla contreta a Itàlia, un cas inèdit en almenys 20 anys. La ministra italiana de Salut, Beatrice Lorenzin, va expressar la sospita oficial que la nena «podria haver contret la malària a l'hospital, a Trento», la ciutat del nord on va ser tractada abans de ser traslladada a un centre especialitzat en aquest tipus de malalties, on va morir.

«Hem enviat immediatament experts tant pel que fa a la malaltia com en relació a la seva transmissió per mosquits», va afegir la ministra. Lorenzin va constatar que es tracta d'un cas inèdit, ja que se sap que la petita no havia viatjat a l'estranger i va dir que formen part del grup d'experts especialistes en malalties infeccioses i tropicals.

Sofia havia contret malària cerebral, un tipus agressiu d'aquesta malaltia que procedeix del verí transmès pel mosquit anofeles, responsable de la propagació de la malària o paludisme.