Juana Rivas declara que es va resistir a entregar els seus fills per protegir-los

El jutge es nega a estudiar el suposat context de maltractament i se centra en la sostracció dels nens

06.09.2017 | 07:11

Juana Rivas, que va comparèixer al jutjat de Granada que la investiga per la presumpta sostracció dels seus dos fills, va declarar que és innocent i va assegurar que va actuar en tot moment per protegir els menors, segons va informar el seu advocat, Juan de Dios Ramírez.

Després de la seva compareixença davant la jutge d'Instrucció 2 de Granada, Marí Ángeles Jiménez, en què només va respondre a les preguntes de la seva defensa, el lletrat va explicar que havia intentat emmarcar la seva declaració en el suposat maltractament del que Juana va ser víctima, si bé la magistrada es va cenyir als fets pels quals se l'investiga, el que, segons l'advocat, els genera «indefensió».

Segons va assenyalar, va pretendre que Juana «descrivís l'entorn de violència cap a ella i els seus fills» per part de Francesco Arcuri, el pare dels nens, de 3 i 11 anys, que estan amb ell a Itàlia des de la setmana passada, quan la mare els va lliurar a la Guàrdia Civil en compliment d'un ultimàtum judicial després d'estar prop d'un mes en parador desconegut.

Però la jutgessa, segons el lletrat, «ha intentat per contra que l'interrogatori no abastés aquests extrems», sinó que només es centrés en la conducta de Juana Rivas com a investigada per la presumpta sostracció de menors i desobediència a la justícia. Per al seu advocat, «resulta necessari un adequat aclariment de l'entorn en què s'ha produït» la conducta de Rivas perquè, en cas contrari, s'afectaria el seu dret a la defensa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema