L'huracà Irma, que va arribar a la màxima categoria en una escala de cinc, es preparava per descarregar la seva fúria a les Antilles Menors amb efectes que podrien ser «catastròfics», va advertir Pablo Santos, director de Meteorologia del Centre Nacional d'Huracans dels EUA. «La nostra màxima preocupació a curt termini és que tenim un huracà devastador amb vents de 285 quilòmetres per hora i a les illes de les Antilles Menors on impacti causarà danys catastròfics», va alertar.

El con de projecció de la trajectòria d' Irma per a cinc dies indica que l'ull de l'est de l'«extremadament perillós» huracà passarà molt a prop de la costa nord de Puerto Rico, avançarà després cap a La Española (Haití i República Dominicana) i Cuba per acabar arribant a finals de setmana a l'Estret de Florida, tot i que és encara aviat per predir el seu impacte a la península nord-americana.

La prioritat per a la població de Puerto Rico i illes de les Antilles Menors va ser «completar amb urgència tots els preparatius i planificació», davant l'avanç d'aquest huracà de categoria 5 que mantindrà aquesta intensitat en els propers dos dies. Va insistir a advertir a la població de Puerto Rico que la possibilitat d'un desplaçament de l'«ull de l'huracà pel mar, fora de les costes» no ha de portar a engany, ja que els vents huracanats arribaran les zones poblades. I és que Irma és «un dels huracans més intensos a tota la història», va escriure el meteoròleg John Morales al seu compte de Twitter.

El Govern dominicà va declarar diferents nivells d'alerta a tot el país per l'amenaça del poderós huracà i va assenyalar que està «preparat» per afrontar els danys que pugui causar. Diverses institucions van activar els seus plans de contingències per fer front a possibles danys.

Paral·lelament, Puerto Rico va adoptar totes les mesures al seu abast per evitar una catàstrofe davant el pas de l'huracà Irma, inclosa la sol·licitud als EUA de la declaració d'estat d'emergència. El governador de Puerto Rico, Ricardo Rosselló, fa dies que insisteix a la població sobre la gravetat d'un fenomen que manté molt preocupats els experts.