ÚLTIMA HORA
L'Estat pren el control dels Mossos

L'Irma deixa més de 6,2 milions de persones sense electricitat a l'estat de Florida

L'huracà es converteix en tempesta tropical al seu pas pels Estats Units després de causar almenys 10 morts a l'illa de Cuba, que va registrar fortes inundacions a la costa nord

12.09.2017 | 08:28
L'Irma deixa més de 6,2 milions de persones sense electricitat a l'estat de Florida

Més de 6,2 milions de clients de companyies proveïdores d'electricitat a Florida estan a les fosques a causa dels efectes de l'Irma, que es va convertir en tempesta tropical en el seu camí cap a l'estat de Geòrgia. La xifra de clients sense electricitat és de 6.210.042, el que significa un 62,18% del total de llars, negocis i entitats públiques i privades de l'estat. A Miami Dade, el comtat més poblat de Florida, són més de 830.000 clients sense electricitat, el que equival a un 73% del total. Al comtat de Monroe, al qual pertanyen els Cayos de Florida i on l'Irma va tocar terra diumenge com a huracà de categoria 4, el percentatge d'usuaris sense llum és del 83%.

Florida Power & Light, una de les companyies proveïdores, va explicar que té més de 18.000 treballadors dedicats sense descans a restablir el servei «fins que avaluem el dany complet causat per l'Irma». Abans d'arribar als Estats Units, l'Irma, que va arribar a tenir categoria 5, la màxima de l'escala de Saffir-Simpson, va passar per diverses illes del Carib, l'última de les quals Cuba, on va deixar una estela de mort i destrucció. Gairebé 40 persones, 10 d'elles a Cuba, van morir a conseqüència de l'Irma a les illes del Carib. A Florida s'ha confirmat que tres persones van morir en accidents de trànsit ocorreguts per les adverses condicions climàtiques, tot i que la xifra pot augmentar, ja que no es coneix encara la magnitud de l'impacte als Cayos per les dificultats d'accedir a algunes illes i de comunicar-se amb aquests llocs.

Així, almenys deu persones van mortir a Cuba com a conseqüència dels efectes de l'Irma. La majoria de les persones van perdre la vida a causa d'ensorraments en els edificis, set d'elles a l'Havana, tot i que la tempesta tropical també va provocar fortes inundacions a la costa nord del país.

De les deu víctimes mortals reportades per la Defensa Civil cubana, set -tres dones i quatre homes- van morir per ensorraments parcials o totals d'habitatges, quatre d'elles a l'Havana. En un missatge dirigit a la població, el president Raúl Castro va apel·lar a «l'esperit de resistència i victòria dels cubans» després del pas del «devastador» huracà, que va causar «severs danys» al país.

El Consolat General d'Espanya a l'Havana manté un operatiu especial per oferir assistència d'emergència i informació als almenys 3.000 turistes espanyols que es trobaven a Cuba durant el pas de l'Irma. A les instal·lacions del Consolat s'ha habilitat un punt d'accés a internet, es distribueix menjar i beguda a les persones que ho necessitin i també s'estan facilitant trucades telefòniques per a situacions d'emergència, va explicar el cònsol general, el gironí Carlos Pérez-Desoy.

L'Irma va continuar debilitant-se després d'entrar a l'estat de Geòrgia i s'espera que es degradi a depressió tropical dimarts. Els vents màxims sostinguts de l'Irma van baixar a 95 quilòmetres per hora i es preveu que continuï el seu lent debilitament. S'espera que mantindrà la seva trajectòria fins avui i, segons els models del Centre Nacional d'Huracans, l'ull de l'Irma continuarà movent-se sobre el sud-oest de Geòrgia per desplaçar-se cap a l'est d'Alabama.

Paral·lelament, totes les persones que romanien desplaçades de les seves llars a la República Dominicana a causa dels efectes de l'Irma ja han tornat a casa, segons el Centre d'Operacions d'Emergències (COE).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Theresa May va demanar als líders de la UE que siguin «imaginatius».
May proposa seguir contribuint al Pressupost de la UE durant 2 anys

May proposa seguir contribuint al Pressupost de la UE durant 2 anys

La primera ministra britànica insta Brussel·les a negociar un acord fet a mida del Regne Unit ?La...

Un espanyol està viu sota les runes d´un edifici després del sisme a Mèxic

Un espanyol està viu sota les runes d´un edifici després del sisme a Mèxic

La seva família sap que no ha mort gràcies a una trucada telefònica i demana coordinació als...

Corea del Nord amenaça de detonar una bomba d´hidrogen al Pacífic

El líder nord-coreà adverteix sobre Trump que «domesticaré aquesta vella bèstia...

El Govern basc reclama la gestió de la Seguretat Social mantenint la «caixa única»

Erkoreka recorda que l'Executiu central continua incomplint allò establert a...

L´empresari que va assetjar Teresa Rodríguez declara que era «una broma»

L'empresari i exvocal de la Cambra de Comerç Manuel Muñoz Medina va declarar davant...

La policia argentina conclou que el fiscal Nisman va ser assassinat

Un informe estableix que dues persones van matar el jurista al lavabo de casa seva...

Enllaços recomanats: Premis cinema