Més de 80 persones van ser detingudes a la matinada a la localitat de Saint Louis (Missouri, Estats Units), ciutat que va viure la seva tercera nit de protestes violentes per la recent absolució d'un policia blanc que va matar un jove negre. El Departament de Policia va informar que, entre la nit de diumenge i la matinada d'ahir, 80 persones van ser arrestades i es van confiscar cinc armes.

Aquestes detencions se sumen a les 32 que ja havien estat efectuades durant el cap de setmana durant les protestes que van esclatar divendres, quan un jutge va declarar no culpable l'expolicia blanc Jason Stockley de la mort el 2011 del jove negre Anthony Lamar Smith, de 24 anys.

El policia blanc creia que Smith estava traficant amb drogues a la porta d'un restaurant, així que va començar a perseguir-lo en el seu cotxe patrulla, moment en el qual el jove es va estavellar contra un arbre i l'agent es va acostar a ell i va disparar, suposadament en defensa pròpia perquè el sospitós tenia una arma.

El magistrat va considerar que Sotckley no era culpable dels càrrecs que se li imputaven perquè es va veure obligat a disparar a causa de la «conducta perillosa» del jove negre.

Amb crits de «Sense justícia, no hi ha pau!», centenars de persones van sortir als carrers aquest cap de setmana mentre lluïen pancartes amb les paraules «Les vides negres importen», lema del moviment que denuncia la violència policial contra els afroamericans.

Durant tot el cap de setmana es van repetir les protestes pacífiques durant dia i els incidents violents durant la nit, tot i que la manifestació de diumenge amb més de mil assistents va ser la més nombrosa dels últims dies.

En resposta, la policia va desplegar tota la seva força i va usar gas pebre per intentar dispersar un grup de manifestants que, un cop acabada la manifestació, seguia als carrers. Durant la nit, un grup de persones va trencar amb maons les finestres de botigues i va intentar tallar alguns carrers.