Tres estudiants van ser detinguts al campus del Georgia Institute of Technology, una escola superior tècnica d'Atlanta, durant els disturbis registrats durant la nit de dilluns després de la mort d'una estudiant, abatuda pels trets de la policia, que va argumentar que els va atacar amb un ganivet. La protesta es va iniciar al costat de la comissaria del campus i als arrestats se'ls acusa d'instigació a la revolta i atacs violents contra els agents.

L'estudiant de 21 anys Scott Scout Schultz va morir dissabte a mans de la Policia. Es considerava intersexual, és a dir, una persona que no s'identifica ni amb el sexe femení ni amb el masculí. Schultz era líder d'un grup defensor dels drets de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT).

Després de la detenció dels tres manifestants, la protesta es va radicalitzar. L'escola superior va demanar que es mantinguessin les portes i les finestres tancades. Videos penjats a Instagram i Twitter mostraven vehicles de Policia en flames i els agents detenint manifestants a terra. A les pancartes es podia llegir la paraula «justícia» i lemes com «Protecció per als LGBTQ». Schultz va trucar a la Policia informant de la presència d'un sospitós al Campus.