El president dels EUA, Donald Trump, va anunciar noves sancions unilaterals contra Corea del Nord, que busquen tallar els fons al seu programa de míssils balístics en restringir encara més el comerç amb el país asiàtic. «Anuncio una nova ordre executiva que expandeix significativament l'autoritat dels EUA per perseguir individus, companyies i institucions financeres que financen i faciliten el comerç amb Corea del Nord», va assegurar Trump durant un dinar amb el president sud-coreà, Moon Jae-in , i el primer ministre japonès, Shinzo Abe.

«Els bancs estrangers afrontaran una amenaça clara: fer negocis amb els Estats Units o facilitar el comerç amb el règim sense lleis de Corea del Nord», va afegir Trump. El president nord-americà va assegurar que la nova ordre executiva proporciona «poderoses noves eines» al Departament del Tresor i que el règim de Pyongyang «ja no podrà comptar que altres facilitin les seves activitats comercials i bancàries». «Fem una crida a totes les nacions responsables perquè implementin les sancions de l'ONU i imposin les seves pròpies mesures, com aquestes», va instar Trump.

Per part seva, el ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov, va advertir que la «histèria militar» al voltant de Corea del Nord pot portar a un «desastre». Lavrov, en el seu discurs a l'Assemblea General de l'ONU, va destacar l'«espiral de confrontació molt perillosa» que s'està veient i va instar a una negociació per intentar resoldre la crisi. En tot cas, el ministre rus d'Exteriors va afirmar que Moscou condemna «les aventures nuclears i amb míssils de Pyongyang», però va destacar el risc de la «histèria militar».