Els quatre fills, tots menors d'edat, de la dona trobada morta a La Zarza-Perrunal (Huelva) amb la seva parella portaven almenys cinc dies convivint amb els cadàvers de tots dos sense que sabessin que estaven morts a l'habitació en la qual es trobaven.

Els cossos van ser descoberts dissabte al matí després d'avisar un dels seus fills a l'amo de l'habitatge que la seva mare estava "adormida i molt freda", de manera que no podia obrir la porta.

Així ho han explicat a Efe fonts pròximes a la família, que han assenyalat que el propietari de l'habitatge va anar a la casa després de diversos dies sense saber res dels seus inquilins, tot i que ningú li va obrir la porta, i tan sols un dels nens li va dir que la seva mare no podria obrir, ni tampoc la seva parella.

Després escoltar-li dir que la seva mare no es podia aixecar del llit i que estava "molt freda", li va demanar al nen que obrís la porta i es va dirigir al dormitori, d'on sortia una forta olor, i en obrir la porta va trobar a la parella al llit, tots dos inerts.

Immediatament va avisar la Guàrdia Civil, que es va presentar a l'habitatge, fent-se càrrec dels menors, d'entre 5 i 13 anys d'edat, i posant-los a disposició dels serveis socials municipals, tot i que finalment s'ha fet càrrec d'ells el pare de tres d'ells, exparella de la dona.

Des de la investigació s'ha explicat a Efe que la causa de la mort podria estar relacionada amb una sobredosi de drogues, encara que resten pendents de saber el resultat de les autòpsies, que seran realitzades durant la jornada de demà.

Estaven acostumats a no rebre atenció

Sobre el temps que portaven morts, les fonts han indicat que podrien haver mort dimarts passat, ja que els mateixos nens haurien dit als agents de la Guàrdia Civil que portaven diversos dies menjant i vestint-se sols, arribant a tallar pernil ells mateixos per poder menjar en no estar atesos per ningú.

Els petits s'haurien acostumat que la seva mare i la seva parella no els atenguessin de forma contínua, de manera que no van considerar estrany que no sortissin de l'habitació, fins al punt que un dels menors hauria dit als agents que pensava que la seva mare dormia i la seva parella "jugava a la Play".

La dona, d'uns 40 anys, era natural del mateix poble, mentre que es desconeix l'origen de l'home, una mica més gran que ella, tot i que ha quedat confirmat que, després de viure algun temps fora de la localitat, portaven un mes a la casa on avui han estat trobats morts.

La dona va acudir als serveis socials fa uns dies per rebre ajuda econòmica per tal d'afrontar el pagament del lloguer de la casa, una ajuda que s'estava tramitant.

La casa on s'han trobat els cossos es troba a la zona centre del poble, d'uns 1.200 habitants i situat a la comarca de l'Andévalo de la província de Huelva, en un carrer a que s'accedeix des d'un altell i en la qual s'aprecia encara una forta olor, que podria ser indici que la parella portava morta diversos dies.

Veïns de la zona on es troba la casa, al número 2 del carrer Sant Roc, han dit a Efe que no recorden haver vist la parella pels carrers del poble almenys des de dimecres passat, el que, al costat dels testimonis dels nens, corroboraria que portaven morts almenys des del passat dimarts.