El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va assumir avui l'autoria del tiroteig en un concert a Las Vegas (EUA) que ha deixat més de 50 morts i 400 ferits.

En un comunicat a través de l'agència de propaganda afí al EI, Amaq, i l'autenticitat de la qual no va poder ser verificada, l'agència ha assegurat que l'autor de l'atemptat és "un soldat de l'Estat Islàmic".

L'atac va ser realitzat, segons Amaq, com a resposta a les accions de la coalició internacional, liderada pels Estats Units, i que combat a Síria i l'Iraq contra els radicals.

Sempre segons l'agència i en un altre comunicat publicat just després de la reivindicació, el suposat autor de l'atac, identificat com Stephen Paddock, un home blanc de 64 anys i que es va suïcidar després de cometre la massacre, "es va convertir a l'islam fa diversos mesos" .

Paddock va obrir foc contra una multitud de més de 22.000 persones que assistien a un concert des de la seva habitació de l'hotel Mandala Bay aproximadament a les 22.08 de diumenge hora local (05.00 GMT de dilluns), segons la nota policial.

Era un concert del festival de música country "Route 91 Harvest Festival", que se celebrava a l'aire lliure.

Un portaveu de la policia ha explicat en roda de premsa que l'atacant estava en aquest hotel des del 28 de setembre.

Encara es desconeixen les causes per les quals Paddock va decidir disparar contra el públic del concert i segar la vida de desenes de persones abans d'acabar amb la seva pròpia, segons ha informat la Policia Local de Las Vegas.

El cap de la Policia Metropolitana de Las Vegas, Joe Lombardo, va actualitzar en una roda de premsa el nombre de víctimes de l'atac i va indicar que el presumpte autor del tiroteig, que va portar a terme des del pis 32 d'un hotel proper, ha estat identificat.