La cancellera alemanya, Angela Merkel, va anunciar ahir que durà a terme negociacions amb els liberals i Els Verds per intentar formar una coalició de govern després dels resultats electorals del passat 24 de setembre.

La cancellera va fer aquestes declaracions en un congrés de les joventuts del seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU) a Dresden (est d'Alemanya), en el qual va avançar també que, una vegada que arribin a un acord els partits, advoca perquè el text sigui aprovat per un congrés extraordinari de la seva formació.

S'esperen negociacions difícils

«Vull que es formi», va dir la cancellera davant d'un miler de delegats de les Joventuts de la Unió (JU) en un discurs que va ser retransmès per Internet. Les negociacions seran «difícils», va reconèixer Merkel, però va afegir que es tracta de formar un «govern fiable».

Avui està previst que Merkel es reuneixi amb el president de la CDU i de l'estat de Baviera, Horst Seehofer, amb la finalitat d'abordar aquesta coalició i tractar de llimar diferències entre les dues formacions germanes, que estan enfrontades principalment per la qüestió de la immigració i els refugiats.