El Govern suís ha recalcat avui que les aspiracions independentistes de Catalunya són un assumpte intern d'Espanya que han d'abordar-se dins l'ordenament constitucional i que les condicions per a una hipotètica "facilitació" d'un diàleg entre l'Executiu espanyol i el Govern català no es donen de moment.

El Ministeri d'Afers Estrangers suís ha respost així a Efe arran d'un article publicat pel diari "Blick" que cita el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirmant que "Catalunya està decidida i sincerament disposada a un diàleg amb Madrid en el cas que el Govern suís acceptés una mediació".

La diplomàcia suïssa "ha pres nota dels últims esdeveniments a Catalunya", ha indicat a Efe el portaveu d'Exteriors, Pierre-Alain Eltschinger.

Ha subratllat que "les aspiracions independentistes de Catalunya són un assumpte intern d'Espanya que s'han d'abordar dins l'ordenament constitucional espanyol" i que "Suïssa respecta plenament la sobirania d'Espanya".

Suïssa advoca "sempre pel manteniment de l'Estat de dret i per una solució pacífica de problemes i conflictes mitjançant el diàleg", ha recalcat Eltschinger.

El portaveu ha precisat que en qualsevol cas "una facilitació" en el cas català "només pot donar-se si les dues parts la sol·liciten".

"De moment les condicions per a una facilitació no es donen", ha afirmat.