La Guàrdia Civil va detenir dotze persones a Melilla en el marc d'una operació internacional contra el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals, presumptament relacionada amb l'aprensió a primers d'octubre al Marroc de la major partida de cocaïna d'aquest país, gairebé 2,5 tones.

El delegat del Govern a Melilla, Abdelmalik El Barkani, va explicar que aquests arrestos «es portaven temps preparant» i que es van dur a terme dimecres durant diversos escorcolls a la ciutat. L'operació té ramificacions al Marroc, Alemanya i França.

Els escorcolls van permetre la confiscació de «material important que s'estava investigant en relació amb intervencions a altres països», va destacar El Barkani durant un acte a Melilla.

Els detinguts estan suposadament relacionats amb tràfic de drogues, principalment cocaïna, i blanqueig de capitals a diverses parts d'Espanya i a altres països, va indicar. Abdelmalik El Barkani va assenyalar que també podrien tenir relació amb la partida de gairebé dues tones i mitja de cocaïna detectada a principis de mes al Marroc, on van ser detingudes tretze persones, entre elles diversos espanyols i holandesos d'origen marroquí.

El delegat va assenyalar que els arrestoss a Melilla suposen «una urpada al món de les màfies i de la droga», fruit de la col·laboració de les forces de seguretat de diferents països. El Barkani va indicar que l'operació està subjecta al que decideixi un jutge, fet pel qual va preferir no aportar més detalls.