Renfe posa a la venda aquest dimecres, 25 d'octubre, una nova tanda de 25.000 bitllets per viatjar en tots els seus trens AVE a un preu únic de 25 euros, segons informa la companyia.

Els bitllets permetran viatjar en qualsevol trajecte d'Alta Velocitat entre els dies 26 d'octubre i 11 de desembre, de manera que inclouen places el pont festiu del 6 i el 8 de desembre, segons informa Renfe.

Es tracta de la setena tanda de 25.000 de bitllets d'AVE a 25 euros que la companyia està posant a la venda durant aquest any, el dia 25 de cada mes, en el marc la commemoració del 25 aniversari de l'Alta Velocitat a Espanya que poden ser des de Girona.

En aquesta ocasió, Renfe posarà a la venda a les 00.00 hores d'aquest dimecres el nou lot de bitllets, que en el cas de la venda per Internet apareixeran identificats amb el símbol '25Ave'.

No obstant això, es poden comprar també a través de la resta de canals de venda de la companyia, excepte a l''app', és a dir, per telèfon, a les taquilles de les estacions i en agències de viatges.

En anteriors ocasions, les places es van arribar a esgotar fins i tot en menys d'una hora, donada l'alta demanda i interès que registra aquesta iniciativa comercial. Durant la venda del passat 25 de setembre, la pàgina d'Internet de Renfe va arribar a registrar 3,9 milions de consultes de viatges.

Aquesta alta demanda va provocar que en les primeres tandes venudes, el web de la companyia es col·lapsés, el que va portar a l'operadora a prendre diferents mesures per impedir nous problemes en les següents edicions.

Recomanacions per comprar bitllets AVE a 25 euros

En concret, la companyia va elaborar un protocol amb mesures per millorar el rendiment del seu sistema de venda i facilitar així la compra de bitllets, i amb recomanacions per als viatgers.

Entre les mesures tècniques implementades figura la duplicació de l'ample de banda a Internet, l'ampliació del nombre de servidors, el bloqueig d'IPs intrusives i el reforç de tots els canals d'informació i atenció al client.

Pel que fa a les recomanacions, Renfe aconsella als viatgers, perquè el procés de compra sigui més ràpid, registrar-se prèviament a la web. També suggereix no entrar a la web immediatament després de les 00.00 hores, quan els bitllets es posen a la venda, sinó deixar transcórrer uns minuts. A més, demana esborrar la memòria caché del ordenar abans de tornar a entrar després d'un primer intent.