La turista espanyola María Esperanza Ruiz Jiménez, de 67 anys, va morir d'un tret al coll quan el vehicle en què viatjava va ser tirotejat per la policia a la favela de la Rocinha, considerada la més gran i una de les més perilloses de Rio de Janeiro. La víctima, que estava de vacances a Rio acompanyada del seu germà i la seva cunyada, va néixer al Puerto de Santa Maria (Cadis) i les seves restes, que encara es troben en un hospital de la zona sud de Rio de Janeiro, seran repatriades en breu a Espanya.

Les circumstàncies de la seva mort encara estan sota investigació, tot i que la Policia Militar sosté que el vehicle en què viatjava no va respectar un control, mentre que el conductor assegura que no va rebre cap ordre d'aturar-se ni va ser conscient d'haver-se saltat una barrera policial.

El succés es va produir a les proximitats del Largo do Boiadeiro, una zona comercial de la part baixa de la Rocinha, on des de fa mes i mig es porta a terme una guerra oberta entre bandes rivals de narcotraficants que les autoritats han intentat frenar amb la presència de l'Exèrcit .

Segons la Policia Militar, el vehicle en què viatjava Jiménez «va trencar el bloqueig policial» a les proximitats del Largo do Boiadeiro. La policia va disparar contra el cotxe i «durant l'abordatge va verificar que es tractava d'un vehicle per al transport de turistes», en el qual viatjava la víctima, el seu germà, la seva cunyada, el xofer i una guia.

El conductor, un italià que resideix des de fa quatre anys a Rio de Janeiro, va afirmar que va escoltar un tret, va accelerar i només llavors es va adonar que una de les turistes que ocupava la part del darrere estava ferida al coll. Una gravació de càmeres de seguretat divulgada pel diari O Globo mostrava com el cotxe avança pel carrer, s'escolten trets i diversos policies corren en direcció al vehicle. La Policia Militar ja ha identificat l'autor i està adoptant procediments preliminars d'investigació.