El diputat del Partit Conservador britànic Charlie Elphicke, de 46 anys, va ser suspès després de sorgir greus acusacions en contra seva que han estat remeses a la policia. La suspensió d'Elphicke, que va assegurar desconèixer la naturalesa de les al·legacions, amplia l'escàndol per presumptes casos d'assetjament sexual que afecta parlamentaris de tots els partits al Regne Unit i que dimecres va motivar la dimissió del ministre de Defensa.

Elphicke, que representava des de 2010 la circumscripció de Dover i Deal al sud d'Anglaterra, va lamentar a Twitter que la premsa fos informada de la suspensió abans que ell. «No tinc constància de quines són les acusacions i nego qualsevol comportament indegut», va afirmar.

Dijous, el diputat laborista Kelvin Hopkins, que també va ser suspès per presumpte assetjament sexual a una jove militant, va negar «absolutament i categòrica» l'acusació, mentre que el seu col·lega Clive Lewis també va negar abusos després de revelar-se que és investigat pel partit.

Enmig d'aquest creixent nombre de revelacions contra persones en situació de poder o autoritat, els partits polítics britànics van anunciar que introduiran codis de conducta interns més estrictes i procediments d'investigació més rigorosos. La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, es reunirà a més demà amb els líders de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn i el liberal demòcrata Vince Cable per consensuar mesures.