L'Aràbia Saudita va dur a terme una inèdita campanya de detencions de desenes de prínceps, polítics en llocs claus i grans empresaris en una purga que respon a una operació contra la corrupció. Els arrestos van ser practicats per ordre d'un comitè la creació del qual va ser anunciada durant la nit de dissabte i al capdavant del qual s'ha col·locat el príncep hereu Mohammad bin Salman, de 32 anys i que des que va ser elegit com a successor al tron, el juny passat, ha acaparat cada vegada més esferes de poder.

A la llista de detinguts, que va ser filtrada per mitjans propers a la corona però no va ser divulgada oficialment, apareixen figures importants del Govern i personalitats de la vida econòmica del país.

Segons el diari Sabq, en total han estat arrestats 11 prínceps i 38 polítics, d'ells quatre ministres. Entre ells hi ha el cap de la Guàrdia Nacional, Muteb Bin Abdullah; el director de l'imperi televisiu saudita MBC, Al Walid al Ibrahim, o el príncep Al Walid bin Talal, l'home més ric del país i amo del fons d'inversió Kingdom Holding Company (KHC).

Bin Abdullah, fins a dissabte ministre de la Guàrdia Nacional, és fill del difunt rei Abdul·là bin Abdulaziz i l'últim dels descendents d'aquest monarca que ocupava un alt càrrec en el Govern. La Guàrdia Nacional que dirigia va ser creada durant el regnat del rei Faisal, mort el 1975, per contrarestar la influència dels altres cossos de seguretat d'Interior i Defensa, cartera que ocupa l'hereu al tron.