Almenys dues persones van perdre la vida a Jacó, la localitat més propera a l'epicentre del terratrèmol de magnitud 6,3 a l'escala de Richter que va sacsejar la costa del Pacífic central de Costa Rica. El Sistema Nacional de Monitorització de Tsunamis de la Universitat Nacional va descartar hores després del terratrèmol la possibilitat d'un tsunami sobre la costa del Pacífic d'aquest país.

Els bombers van informar de danys materials fonamentalment a supermercats per caiguda de prestatgeries, talls de llum i despreniment de pals i cablejat a Jacó, Parrita i Quepos (Pacífic del país). El centre comercial de San Pedro, a San José, està sent analitzat després d'aparèixer unes esquerdes, mentre que l'Hospital Calderón Guardia, també a la capital, va patir el trencament de materials, fonamentalment a la sala de parts.

El sisme va tenir el seu epicentre a l'Oceà Pacífic, a 19 quilòmetres al sud de Playa Jacó, localitat de la província de Puntarenas, amb una profunditat de 19 quilòmetres, segons la Xarxa Sismológica Nacional (RSN). El sisme es va poder percebre pràcticament a tot el país. Després del terratrèmol es van registrar almenys sis rèpliques fortes de magnituds que van anar de 3,1 a 5,2 a l'escala de Richter. Les autoritats costa-riquenyes van fer una crida a la calma a la població, a la qual van demanar que prengués mesures preventives i utilitzés els números d'emergències només per a casos veritablement urgents.

«Costa Rica té la fortalesa de les institucions del Sistema de Gestió de Risc, les quals ja estan alerta, davant el moviment tel·lúric de diumenge a la nit», va expressar el president del país, Luis Guillermo Solís, a les xarxes socials. Aquest país centreamericà registra una freqüent activitat sísmica.