Els presidents de Rússia, Vladímir Putin, i Turquia, Recep Tayyip Erdogan, van coincidir a Sotxi (Rússia) en el fet que la violència a Síria ha disminuït i es donen les condicions per impulsar una solució política al conflicte armat en aquest país. Després d'un cara a cara de més de quatre hores al balneari de Sotxi al mar Negre, en el qual Síria va ser el tema central, els dos líders amb prou feines van dedicar a aquest assumpte un parell de frases molt generals en la seva compareixença davant la premsa.

«El nostre treball comú amb Turquia i l'Iran com a països garants en el procés d'Astanà (acord sobre l'alto el foc a Síria) segueix donant resultats concrets. El nivell de violència ha disminuït i això crea condicions favorables per promoure el diàleg intersirià sota l'auspici de l'ONU», va explicar Putin.

Sense entrar en més detalls, el mandatari rus va afegir que ell i Erdogan coincideixen que «cal incrementar els esforços per garantir una normalització a llarg termini» de la situació a Síria.