Una nena de 12 anys d'edat ha ingressat a l'hospital Virgen de la Arrixaca de Múrcia embarassada, van informar fonts properes al cas. Van ser els sanitaris els que van donar la veu d'alarma, en descobrir que tenien com a pacient una nena en estat.

Seguint el protocol, des de l'hospital universitari van avisar la Guàrdia Civil, que va obrir una investigació per tractar d'esclarir si la menor havia estat objecte d'algun tipus d'abús..

Testimonis presencials van apuntar que la petita es va mostrar poc inclinada a col·laborar amb els agents de la Guàrdia Civil, però que va indicar als investigadors que no havia estat víctima de cap abús.

La investigació se centra en un amic de la petita, un nen de també 12 anys, que, segons les primeres investigacions, seria el pare. Segons aquestes indagacions, els contactes sexuals entre tots dos haurien estat consentits per ambdues parts.

En tractar-se d'una nena tan petita, l'embaràs és d'alt risc. Fonts sanitàries van detallar que una persona de 12 anys embarassada compta amb més possibilitats de patir un part prematur. Així mateix, han de tenir vigilància especial, per si desenvolupen problemes de pressió alta i hemorràgies.

Fonts jurídiques van explicar que, si es confirma que les relacions sexuals han estat consentides, simplement es posaria en coneixement dels Serveis Socials perquè investiguessin l'entorn i altres circumstàncies de la menor d'edat.

En el cas que la nena formés part d'una família desestructurada, es prendrien mesures d'acolliment per garantir tant el seu benestar com el del seu futur fill.

També s'ofereix assistència psicològica a la menor, per l'impacte que un embaràs tindria en el seu moment a dia, donada la seva curta edat. En el cas de desitjar interrompre el procés de gestació, la nena ha de comptar amb l'autorització dels seus pares o tutors legals, segons estableix l'última reforma de la Llei de l'Avortament.

Si es confirma finalment que el nen de 12 anys és qui ha deixat embarassada a la petita, en cap cas s'investigaria l'assumpte com a delicte d'abús sexual, ja que els menors de 14 anys, en virtut del Codi Penal espanyol, són inimputables.