Corea del Nord va disparar un míssil balístic en el que suposa la seva primera prova d'armes en més de 70 dies. «Corea del Nord ha llançat un míssil balístic no identificat en direcció a l'est des de les rodalies de Pyongsong, província de Pyongan del Sud», va explicar en un breu comunicat l'Estat Major Conjunt sud-coreà.

Es tracta del primer projectil que Pyongyang llança en dos mesos i mig, des que el 15 de setembre passat va disparar un míssil d'abast mitjà que va sobrevolar el nord del Japó abans de caure al mar. Als pocs minuts de produir-se el llançament nord-coreà, l'exèrcit del Sud va assajar un «atac de precisió» amb míssils en resposta a l'acció de Pyongyang, encara que no va precisar més detalls sobre aquest exercici.

El d'ahir ha estat el vintè assaig de míssils que realitza Pyongyang el 2017. Les contínues proves d'armes del règim de Kim Jong-un, unides a la resposta bel·ligerant de Washington, han incrementat la tensió a la zona a nivells no vistos des del final de la Guerra de Corea.