Pyongyang va mostrar al món el nou míssil intercontinental que va llançar dimecres, un model més gran i millor dissenyat que destaca els avenços armamentístics del règim, però que encara ofereix dubtes sobre la veritable viabilitat de l'arsenal nord-coreà. A més d'un breu vídeo del seu llançament, els mitjans nord-coreans van publicar 42 fotografies del nou míssil balístic intercontinental (ICBM), el Hwasong-15, disparat sota la supervisió del líder nord-coreà, Kim Jong-un, al qual es veu somrient abans i després de l'exitós test.

Les imatges mostren un projectil de punta més arrodonida i de més grans dimensions respecte al primer ICBM que Pyongyang va provar amb èxit en dues ocasions, el Hwasong-14, fet pel qual es creu que és un model nou.

Per part seva, el règim nord-coreà serà «totalment destruït» si s'inicia una guerra, van advertit els EUA, que van instar tots els països a tallar relacions amb Pyongyang. «El dictador nord-coreà va prendre una decisió que acosta el món a una guerra, no l'allunya», va afirmar l'ambaixadora nord-americana davant l'ONU, Nikki Haley.